Slik blir været på St.Hans-aften

Med både Sankthans-feiring og Glommafestivalen rett rundt hjørnet, er det mange som håper at sommerværet endelig setter sitt preg på byen. Men også denne uken vil det bli en del bygeaktivitet og tordenvær.

Det blir med andre ord en variert start på uka værmessig.

Mandag startet brukbart, men etter hvert har regnbygene og tordenaktivitet tatt over. Slik vil det også være utover mandag ettermiddag.

– Det blir en skyet dag med en del regnbyger. Lyn og torden må man også regne med. Men det kan se ut som at det letter noe utover kvelden, sier meteorolog Nina Larsgård til Fredriksstad Blad.

Bedring mot kvelden på St.Hans-aften

Mange lurer nok på hvordan været blir på St.hans-aften tirsdag, men meteorologene har dessverre ikke så gode nyheter å komme med.

– Det blir mye av det samme været på tirsdag som på mandag. Det positive er at regnbygene ser ut til å gi seg frem mot kvelden. Så de som planlegger feiring av St.hans ute skal forhåpentligvis slippe å bli søkk våte, sier hun.

For de som planlegger St.Hans-bål, kan meteorologen i det minste melde om lite vind.

Varierende festivalvær

Onsdag starter Glommafestivalen i Fredrikstad, og meteorologen forteller at folk må være forberedt på variert vær også under festivalen.

– Det kan bli noe byger, men også perioder med sol. Det positive er at Fredrikstad og Østfold ser ut til å få mindre nedbørsmengder enn andre steder på sør- og østlandet. Men man må være forberedt på at været vil variere helt frem til helgen, sier hun.

– Hva med temperaturene?

– Det vil ligge på rundt 16-18 grader, kanskje opp mot 20 i periodene som solen titter frem. De som venter på skikkelige sommertemperaturer må nok fortsatt smøre seg med tålmodighet, sier hun.

Kilde: Fredrikstad Blad