Hvaler-idyllen er en suksessfaktor – Denne helgen blir det trangt til vanns- og lands på Hvaler. Årsak: Triathlon-bølgen skylder inn over vårt distrikt.

Denne helgen blir det trangt til vanns- og lands på Hvaler. Årsak: Triathlon-bølgen skylder inn over vårt distrikt.

Kaster seg ut i det: Rundt 1.000 deltagere skal i aksjon på Hvaler denne helgen. For triathlon-utøverne er svømming ofte det mest krevende. arkivfoto: Kent inge Olsen
Kaster seg ut i det: Rundt 1.000 deltagere skal i aksjon på Hvaler denne helgen. For triathlon-utøverne er svømming ofte det mest krevende. arkivfoto: Kent inge Olsen

Med 1.000 deltagere fordelt over to dager og flere ulike løp har Hvaler Triathlon blitt en gedigen suksess. Tar du også med at den årlige havnefestivalen på Skjærhalden arrangeres denne helgen, forventer arrangørene at rundt 4.000 tilskuere vil heie frem deltagerne.

– En av årsakene til suksessen er at vi har klart å lage dette til en gedigen folkefest. Det er masse folk langs løypen som heier og som skaper en fantastisk ramme rundt arrangementet, sier Knut Egeland.

Fullt på kort tid

Han er primus motor for helgens sportslige utfordringer og har i løpet av kort tid klart å lage Hvaler Triathlon til et arrangement som ble fulltegnet på svært kort tid.

Lørdag går Hvalerløpet av stabelen. Her er det 300 plasser og fulltegnet. Et par timere senere går sprint-versjonen av Hvaler Triathlon av stabelen. Her er det også 300 plasser og fulltegnet. Søndag er det barnetriathlon hvor 98 av 100 plasser var booket torsdag morgen. Senere søndag er det den olympiske utgaven av triathlon som går av stabelen.

Her har 180 meldt seg på.

– I fjor hadde vi 120 deltagere så vi vokser for hvert eneste år, sier Egeland.

– Startet i rett tid

I 2014 sa han opp jobben for å kunne arbeide med triathlon på fulltid.

– Vi er utrolig godt fornøyd med påmeldingen. Det her er virkelig noe som har slått an, sier Egeland. Han tror mye av grunnen til at arrangementet har vokst i popularitet har med timingen å gjøre.

– Triathlon er på vei fremover og vi startet med dette på et bra tidspunkt. Vi var heldige med været i fjor og gjennomførte et bra arrangement og da frister det å komme tilbake. I tillegg er det heller ikke noe minus at jeg kan jobbe med dette på fulltid, sier Egeland som allerede har noen tanker for fremtiden.

– Det er naturligvis litt begrenset hvor store vi kan bli ettersom vi er på Hvaler, men vi har noen planer og ønsker å ekspandere noe, sier Egeland.

Kommunikasjonssjef i Hvaler kommune, Tora Klevås applauderer Triathlon-arrangementet.

– Vi er veldig stolte av at det foregår to flotte arrangementer på samme helg og vi tror at begge disse arrangementene har glede av hverandre.

Kilde – Fredrikstad Blad